Our Blog

De Vrij Zijn Zomerweek was onder vele christenen een bekende conferentie, die jaarlijks plaatsvond. In 2019 hebben Gerard & Lydia de Groot de organisatie van deze zomerweek overgenomen en omgetoverd tot Heart2Heart. Om hen op weg te helpen met de start van hun nieuwe stichting en organisatie van deze conferentie verzorgde ik de online marketing voor de Heart2Heart Zomerweek 2020.

Eind februari 2020 kwam ik in contact met Lydia de Groot over de media van Heart2Heart en stelde zij mij de vraag om hen als stichting op weg te helpen met de sociale media kanalen en marketing voor de conferentie. Na het schrijven van een marketingvoorstel ben ik enthousiast aan de slag gegaan met het opzetten van de social media kanalen en bedenken van een content strategie.

Totdat COVID-19 roet in het eten gooide

Zoals bij iedereen bekend, gooide COVID-19 in maart roet in het eten voor vele evenementen en bijeenkomsten. Zo ook voor de Heart2Heart Zomerweek die eind juli 2020 zou plaatsvinden. De conferentie werd geannuleerd en het werd even stil. Maar niet voor lang, want het idee van een online mini zomerweek ontstond.

Er was geen tijd te verliezen, want binnen no-time werden er 7 video afleveringen van elk 1 uur opgenomen en bewerkt door een professionele cameraman. De aanmeldpagina werd aangemaakt en de online aanmeldingen stroomde in rap tempo binnen. Om alles vloeiend te laten verlopen heb ik de e-mailmarketing verzorgd, waarbij de bezoekers op de hoogte werden gehouden over het evenement en hun inschrijving. Daarnaast heb ik via Instagram en Facebook bekendheid gegeven aan de online zomerweek, waardoor het aantal volgers en aanmeldingen doorgroeide.

De marketing voor de Heart2Heart zomerweek bestond uit het maken en uitvoeren van een mediastrategie.

MARKETING, MEDIASTRATEGIE, SOCIAL MEDIA, EVENTMANAGEMENT

Tijdens de online zomerweek zelf ben ik actief betrokken geweest in het verzorgen van de dagelijkse activiteiten op social media, versturen van mailings met de link naar de livestream en beheren van de chat tijdens de live uitzending.

De bezoekers waren enorm enthousiast over de online mini zzomerweek en gaven aan geïnspireerd te zijn door de afleveringen met verschillende sprekers, interviews en rubrieken. De start van Heart2Heart was, ondanks de last-minute wijzigingen, een groot succes!

En nu bouwen we verder..

Nu wordt er achter de schermen gewerkt aan het verder opzetten van de stichting en uitrollen van de toekomstplannen. Ook hier mag ik blijven ondersteunen in het ontwikkelen en implementeren van de mediastrategie. Ik zie ernaar uit om Heart2Heart te blijven ondersteunen met creatieve, passende online marketing activiteiten zodat zij hun doel steeds meer kunnen waarmaken.

Ben jij op zoek naar iemand die jouw online marketing kan opzetten? Ik denk graag met je mee! En ben je benieuwd geworden naar de pagina van Heart2Heart? Hieronder vind je een van de social media posts over de online mini zomerweek.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *